2009-03-22

Banan kaka (Banana Bread)

Detta är ett recept utan smör eller margarin!
Kanske inte riktigt en kaka men inte heller ett bröd, men något där i mellan. Tack vare bananen så blir den inte torr om man inte äter allt på en gång utan sparar den någon dag. Vill du att den ska vara lite mer som en kaka är det gott att ha i lite mörk choklad.


Ingredienser

Vetemjöl 100 g
Bakpulver 1/3 tsk
Bikarbonat 1/3 tsk
Olja 2 msk
Socker 3 msk
Ägg 1 st
Mogna bananer 2st
Mjölk 2 msk

1. Vispa ägg i en skål, tillsätt socker och vispa, tillsätt sedan olja och vispa väl.
2. Blanda i den mosade bananerna och mjölken
3. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat.
4. Häll smeten i formen
5. Grädda kakan i ugnen ca 40 min.

1 kommentar:

Anonym sa...

C:
Jag tycker att din grönteskakor är alltid gott!!! Du skulle kunna skriva ner hur man gör?
Heee...jag tycker om de jättemycket!!!